måndag 29 september 2008

En fredag på bokmässan

I fredags var vi på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg och det var så roligt! Tack till Katarina på Barnens bibliotek för att vi fick den här möjligheten att vara med. Så här skriver tjejerna själva om dagen:


"Först och främst vill vi tacka för hela den här dagen – den var fantastisk!
Hela den här dagen på Bokmässan i Göteborg var oerhört rolig! Att det egentligen finns så många förlag och företag som håller på med tryckningar och litteratur. För att hålla oss till ämnet; Vi var där ”på grund av” att vi i Bokslukarnas Bokklubb skulle intervjua Katarina von Bredow samt Julia Sandström. Det gjorde vi också på Nallescenen på barn- och ungdomsavdelningen. Direkt när vi anlände till Svenska Mässan hastade vi upp på plan två där vi skyfflade i oss ett mål mat. Maten var underbart god. Sedan tog vi det långa klivet före det korta och nästan sprang ner till Nallescenen.
Där träffade vi Katarina von Bredow i egen hög person. Vi presenterade oss för varandra – hon fick skriva lite autografer – och sedan var det bara att sätta sig uppe på scenen. Efter en kort introduktion om oss Bokslukare startade frågeställningen. Katarina intervjuades av Emelie, Felicia, Erica och Emma.
En halvtimme senare var det dags att träffa Julia Sandström, som vi alla beundrar för hennes förmåga att skriva så gripande i sin unga ålder. Cecilia, Jenny och Amalia tog plats på scenen tillsammans med Julia Sandström.
Vi tycker att båda intervjuerna var mycket givande och roliga. Författarna var ärliga i sina svar och det var speciellt att träffa sådana bestsellers. De som intervjuade Julia Sandström tycker, att det var speciellt roligt och intressant att intervjua en sådan ung - och ’färsk’ - författare. Både Katarina von Bredow och Julia Sandström gav oss intressant info.
Därefter tog vårt officiella arbete slut, och vi släpptes lösa i folkmängden. Självklart visste vi att det var många kända ansikten i lokalen, knepet var att hitta dem. Vi hittade några av celebriteterna som var närvarande på fredagen; Vi fick skymtar av Agneta Sjödin, Mark Levengood, Helena Hysén och Ola Lindholm. Ett minus för den här dagen var nog att den berömda författarinnan bakom En prinsessas dagbok (Meg Cabot) skulle anlända först på lördagen. Fast det kunde förstås inte hjälpas.
Hela dagen var väldigt fascinerande – vi kunde höra flera olika språk under tiden vi var där, engelska tyska med mera - lärorik och inspirerande. En av de bästa dagarna på länge!"

2 kommentarer:

Anonym sa...

åh, så kul var det!!!! hoppas verkligen att vi får göra om detta nån gång! hadde världens flummigaste tid när vi gick runt efter intervjuerna, och väskorna var fyllda med gratisgodis :P vi ses nästa gång tjejer
xxxAmalia

Anonym sa...

Men oj, hela min text kom ju med :'o hah, vad roligt :') Det var grymt skojj att få vara med :D