fredag 3 oktober 2008

Sayonara September

Läser ni någon svensk manga? Eller har ni ens hört talas om att det finns?

Jag har hört begreppet förut men inte vetat att det är en ung tjej från Stockholm som ligger bakom det. Åsa Ekström är 24 år och har gått serietecknarskolan i Malmö. Nu reser hon runt i Sverige, och i världen(!), och föreläser och lär ut mangatecknande.

Mer om Åsa Ekström finns att läsa på hennes hemsida:
www.asaekstrom.com och på Barnens bibliotek som har gjort en intervju med henne. Klicka här för att komma till intervjun.

På hemsidan finns dessutom hennes egna svenska mangaserie för ungdomar: Sayonara September. Den är fri att ladda ner för vem som vill. Klicka här. Jag läser inte så mycket manga i vanliga fall men bara beskrivningen av serien tycker jag låter väldigt bra. Hon skriver: ”De hållpunkter jag utgått ifrån är ett feministiskt genusperspektiv, vardagsrealism och unga karaktärernas existentiella funderingar och rädslor skildrat med humor.” Coolt!

Mer av Åsa Ekström finns att se i böckerna Stall Norrsken som finns på biblioteket. Förra veckan började dessutom Posten ge ut åtta nya frimärken som heter ”Tecknade serier” där Åsa Ekström har tecknat ett. Så håll utkik!


Självklart bloggar hon också. Här är adressen: www.asaekstrom.blogspot.com

/ Ulrika.

Inga kommentarer: