måndag 20 oktober 2008

Bokcafé!

För cirka en vecka sedan hade vi bokcafé och det var mycket roligt som vanligt. I början informerade Ulrika om en aktivitet på höstlovet som verkar bli hur kul som helst. Biblioteket ska tillsammans med ungdomshuset Allé anordna Manga-workshop! Men det kommer Ulrika att skriva mer om.

Sedan kollade vi hur intervjuerna från bokmässan blev. De ligger ju uppe på Barnens biblioteks hemsida (som jag skrivit om här). Det var spännande att se.


Sedan tipsade vi om massor med böcker. Bland annat om dessa:


Cecilia hade läst den spännande Klonad av Marilyn Kaye som handlar om Amy som upptäcker att hon är en klon. Hon tipsade också om Allhegonaoffret av Petter Lidbeck som är en väldigt spännande och läskig bok. Onkel Toms stuga av Harriet Beecher Stowe.

Hanna hade läst Skuggan från norr av Philip Pullman (ni vet han med Guldkompassen) som var väldigt spännande och handlar om en 16-årig tjej som heter Sally Lockhart som växer upp på 1800-talet och dras in i olika spännande historier. Hanna hade också läst Afrodite och sveket av Ritta Jacobsson som är den spännande uppföljaren till Afrodite och döden. Ett annat tips är från Hanna är den spännande Pirater! av Celia Rees som handlar om köpmansdottern Nancy som på 1700-talet skickas till Västindien för att giftas bort. Hon lär känna slavflickan Minerva och tillsammans bestämmer de sig för att rymma och bli pirater.




Erika hade läst Piratika av Tanith Lee som handlar om Artemisia som lidit av minnesförlust men plötsligt minns att hennes mamma var den berömda piratdrottningen Piratika när hon trillar nerför en trappa och slår i huvudet. Hon rymmer från sin internatskola för att leta reda på mammans gamla besättning som numera, visar det sig, försörjer sig som skådespelare.


Felicia tipsade om Flickan som inte fick finnas av Ethel G. Ericsson som är en självbiografi om en flickas svåra uppväxt.

/Maria

Inga kommentarer: