måndag 19 januari 2009

Att vara ett medium eller inte - det är frågan

Det finns inget Sparrow Delaney önskar sig mer än att ha ett normalt liv. När hon får chansen att börja på en high school i en annan stad där ingen vet vem hon är, tvekar hon inte en sekund. Det här är början på något nytt! Men det dröjer inte länge innan hon får problem på halsen, det är inte för inte som hon är den sjunde dottern till en sjunde dotter i en familj med paranormala gåvor. Det vill säga, Sparrow kan tala med spöken. Men det är något hon dolt för alla, till och med familjen, och så ska det förbli om hon själv få bestämma.

Men det dyker upp ett spöke som är envis utöver det vanliga. Och det kan vara svårt att låtsas som ingenting när alla ens bh-ar hängs upp i det högsta trädet i trädgården eller när man får sitt skåp fyllt med Jell-O. Det visar sig att spöket, som förresten heter Luke (och är ganska snygg) är i desperat behov av Sparrows hjälp. Det blir ett svårt val för Sparrow. Om hon ska hjälpa honom måste hon gå emot allt hon känner är det rätta för henne själv och hur hon vill leva sitt liv. Men kan man verkligen låta bli att hjälpa någon när man har förmågan?

Är du nyfiken på hur det går? Läs i så fall Sparrow Delaneys hemliga liv av Suzanne Harper som såklart finns på bibblan.



/Maria

Inga kommentarer: