tisdag 13 januari 2009

New Yorks beskyddare är här igen

Amalia från bokslukarna har läst en ny bok, läs vad hon skriver!

"Uppföljaren till Kiki strike 1: skuggornas stad är sjukt bra!
I ettan sätter denna lilla albinotjej ihop ett team med New Yorks klyftigaste tonårstjejer. En kemi-expert, ett tekniskt underbarn, en mästare på förklädnad, ett kriminellt geni och en tjej med ett bibliotek i huvudet som specialiserar sig på New Yorks historia. Tillsammans bildar de Irregulars (grovt översatt: de ovanliga) ett gäng tjejer som bekämpar småbrott med hjälp av det nätverk av tunnlar de har upptäckt under hela New Yorks stad, och bevarar själva hemligheten om skuggornas stad, samtidigt som de skyddar sin ledare Kiki samt hennes följeslagare och livvakt Veruschka från de ryska gangsters, prokoviska prinsessor och kinesiska ligor som vill döda dem.


Bok två - Kejsarinnans gravkammare börjar med att en hel del saker händer, på samma gång. Jätteekorrar invaderar New York, Kiki har en hemlighet och någon har varit inne i Skuggornas stad som inte ska vara där. Händelserna vecklar upp sig och det visar sig att man inte kan lita på alla…

Man blir snabbt kastad in i historien och därför är det bra att ha läst den första boken, även om det inte är nödvändigt så gör man sig själv en tjänst. Denna bok är klart rekommenderbar! Den har det mesta, humor, spänning, detektivarbete för läsaren, romantik och övernaturligheter (de två sista faktorerna finns med, men tar inte över historien som i grund och botten är en deckare/äventyrsbok, så de som inte gillar romantiska eller övernaturliga böcker behöver inte skygga undan, den är fortfarande väldigt läsvärd)
Dialogerna är kvicka och karaktärerna väldigt skickligt utmålade. Handlingen är också bra, likaså beskrivningarna, ibland kan man till och med föreställa sig boken som film. Helt igenom en riktigt bra bok!"
/Amalia

Inga kommentarer: