torsdag 23 april 2009

Bland skurkar, varulvar och mördare

Blodsarv av Tom Becker är den andra delen i böckerna om Jonathan som lever ett minst sagt annorlunda liv. Han har vuxit upp i London med sin pappa som mest suttit inne på sitt kontor och haft hemligheter för sig. Jonathans mamma försvann när han var så liten att han inte minns henne. Istället har det varit grannfrun Mrs Elmwood som tagit hand om och uppfostrat honom.
I den första boken upptäcker Jonathan att hans mamma kommer från ett ställe som heter Darkside som är en gömd stad under London. I Darkside lever och frodas all den mörka ondska och brottslighet som inte får plats i London ovan jord. Härskare över staden är en ättling till Jack the Ripper .
I Darkside har Jonathan lärt känna Carnegie, en slags mänsklig varulv, som också är en typ av privatdeckare. Med motsträvig hjälp av honom letar Jonathan efter sin försvunna mamma. Samtidigt jobbar de med ett fall av en ovanligt hänsynslös mördare som slagit till i Darkside. De upptäcker att samme mördare härjade i Darkside för mer än tio år sedan och att Jonathans mamma höll på att skriva ett stort reportage om honom. Det är svårt att överhuvudtaget överleva en helt vanlig dag i Darkside men nu kan Jonathan förstås inte låta bli att försöka ta reda på vad som hänt hans mamma och dras på så sätt in i ett livsfarligt spel om makten i Darkside.
/Maria

Inga kommentarer: