tisdag 14 april 2009

Ett livsfarligt äventyr under jord

Will Burrows familj är lite udda kan man säga. Hans pappa jobbar på det lokala museet som inte har några besökare (utom någon enstaka pensionär). Hans mamma tillbringar all vaken (och en hel del sovande) tid framför TVn och zappar mellan olika program med sina olika fjärrkontroller. Hans syster Rebecca är något slags organisationsmonster och måste ha kontroll över allt, hon städar och fejar och har alltid maten färdig. Will själv hade varit ganska vanlig om han inte hade varit albino, han är jätteblek och har nästan vitt hår. Han tål knappt solen och vill helst vara under jord. Det är knappt man kan tro att de är en familj.

Rebecca hatar verkligen när Will och pappan kommer hem från sina expeditioner och smutsar ner. Det är nämligen så att Will och hans pappa har ganska ovanlig hobby, de älskar att göra utgrävningar. I en av sina utgrävningar upptäcker de något intressant, det verkar finnas ett tunnelsystem utgrävt under deras del av London. Som inte är känt för omvärlden och som inte finns med på några som helst kartor.


Och helt plötsligt!: Wills pappa är försvunnen.

Will upptäcker att pappan har haft en egen utgrävning i deras källare, som han hållit hemlig för Will (vilket är märkligt eftersom de brukar dela på allt sådant). Samtidigt börjar det här och var dyka upp bleka, iakttagande män med kolsvarta solglasögon som nästan verkar förfölja Will. Tillsammans med sin bäste (och ende) vän Chester ger sig Will ner långt, långt under marken för att ta reda på vad som hänt med Wills far. Vad de upptäcker där nere får dem att häpna. Men det är också något som är förenat med livsfara att känna till. Kanske kommer de aldrig mer upp till ytan...

Hur det går för Will och hans vän Chester kan du läsa om i Tunnlar av Roderick Gordon och Brian Williams, så klart finns den att låna på biblioteket!

/Maria

Inga kommentarer: