onsdag 26 augusti 2009

Nära och långt ifrån

Det är lustigt att två personer som är så olika som Agnes och Louise kan passa så bra ihop. Agnes är ganska lugn och tillbakadragen och känner sig ofta som en grå liten mus utan midja medan Louise är den glittrande, glada, färgstarka, den som alla vill vara med och alla killar faller handlöst för. Agnes och Louise delar lägenhet och är alltid tillsammans.
Men så kommer Hannes som faktiskt ser Agnes, på ett annat sätt, som ser att det finns så mycket hos henne som är fint. Men han gör också att det blir lite krångligt mellan Agnes och Louise, plötsligt finns det någon som konkurrerar med Louise om uppmärksamheten. Och trots att de känner varandra så bra så kan det också finnas hemligheter, sådana som är så svåra att man inte kan prata om dem.

Jessica Schiefauer beskriver den där första tiden som vuxen så himla bra, hur det är att bo i sin första lägenhet, första sommaren efter gymnasiet, nya vänner, fester och förälskelser. Och hur lojaliteten mellan vänner kan prövas och ibland vara väldigt skör och stark på samma gång.
Låna på biblioteket läs den!
/Maria

Inga kommentarer: