tisdag 3 februari 2009

Årets första Bokcafé

Igår hade vi bokcafé och det var jättemysigt, vi fikade och pratade böcker så klart. Vi pratade också en hel del om hur viktigt det är med en bra utsida på en bok. Även om en bok är jättebra så är det så lätt att man går förbi den om den har en utsida som man inte faller för, som är tråkig eller ful. Då måste det nästan vara någon annan som har läst den och som tipsar om den för att man ska ta den. Och det tipsades förstås om massor av böcker:

Erika ville tipsa om Det fattas en tärning av Johanna Thydell, Hata Romeo av Rachael Wing, Linas kvällsbok av Emma Hamberg och en riktig klassiker, nämligen Agatha Christies Tio små negerpojkar som ju är så spännande.

Cecilia tipsade om Petrini-deckarna av Mårten Sandén, Ful av Scott Westerfeld (som jag gillar jättemycket och har skrivit om här), Så blir du populär av Meg Cabot och Den Osynliga av Lise Indahl.

Hanna ville tipsa om Eldmärkt av Joanne Harris och Tigerhjärta av Gunila Ambjörnsson. Däremot var hon inte så förtjust i Det fattas en tärning som Erika tipsade om, Hanna tyckte att den var lite osammanhängande.

Daniel tipsade om Den femte systern av Mårten Sandén (som jag har skrivit om här) och På ödets vingar av Julia Sandström.

Sofia tipsade om Laura Trenters böcker, särskilt Fotoalbumet med fortsättning. Hon tipsade också om Jävla Lucia av Mårten Melin, Isprinsessan av Camilla Läckberg och Giljotinen av Kim M. Kimselius.

Allis tipsade om Kråkflickan och Kråkflickans återkomst av Cate Kann och Felicia tipsade om Ingen behöver veta av Christina Wahldén.




/Maria

Inga kommentarer: