måndag 26 april 2010

Är det värt att dö för något man tror på?

Elisabeth Dyer är katolik och det i en tid då katolikerna i England förföljdes som mest intensivt och grymt av protestanterna. Det gör att hela hennes familj betraktas med stor misstänksamhet. Hennes far är ute på resor och hennes bror är borta och studerar så Elisabeth bor ensam med sin mamma och lillasyster. Hon har blivit anställd av lady Catherine, för att underhålla henne på dagarna. Helt plötsligt dyker hennes bror upp tillsammans med en katolsk präst, vilket gör att hela familjen hamnar i livsfara. Särskilt när Kit Merrivale dyker upp, en grym man som letar efter den förrymde prästen på uppdrag av hovet.

Samtidigt möter Elisabeth en flicka i skogen, en flicka som har långt, tovigt hår och är alldeles grön i skinnet. Hon heter Isabella och har levt i en skuggvärld i 300 år. Hon försvann när hennes mor anklagades för att vara häxa och brändes på bål. Ett starkt band växer fram mellan Elisabeth och Isabella eftersom de båda två vet hur det är att leva som utstött. Men kan Isabella hjälpa till när Kit Merrivale drar åt snaran kring familjen Dyer?

Det låter kanske lite konstigt att det helt plötsligt blir övernaturliga inslag i den här berättelsen som heter I häxjaktens skugga. Men jag tycker nog att det funkar ganska bra ändå. Boken är skriven av Sarah Singleton som också har skrivit
Damen under isen och Den förlorade liljan.

Den här boken kan du så klart låna på biblioteket.

/Maria

Inga kommentarer: