måndag 19 april 2010

Boktips, filmer och slut

Förra veckan hade vi bokcafé och det var många som inte kunde komma men vi som var där hade trevligt ändå. Dessutom fick vi en ny medlem, Dina. Kul! Vi pratade om massor med böcker men egentligen kanske det inte var så många nya tips eftersom de flesta hade läst nästan alla böcker vi pratade om. Några av böckerna som det tipsades om var Simon & Sophie och Liv & Lovisa och Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm, många böcker av Kate Cann, t ex serien om Rich, Dyk i-serien och den spännande Hon släpper dig aldrig, sedan pratade vi också en del om Vad skulle du ha valt? av Annika Thor som är rätt tänkvärd.

Vi pratade också ganska mycket om böcker jämfört med filmatiseringar. De exempel som kom upp var Millennium-serien av Steig Larsson, Harry Potter, Liftarens guide till galaxen (som för övrigt Eoin Colfer skrivit en egen fortsättning på, för att fira att det är 30 år sedan de kom), Twilight (så klart!) och Linas kvällsbok. De flesta tycker att böckerna brukar vara bäst, eftersom det så ofta tas bort så mycket av handlingen i filmen. Och att personerna blir så annorlunda mot vad man själv har föreställt sig.

Vi pratade också en del om vilken typ av slut som är bäst i en bok. Ett öppet där man måste fantisera ihop själv vad som händer eller ett där allt ”förklaras”. Vi kom fram till att det beror lite på vad det är för berättelse förstås.


Klicka på böckernas namn för att se om de finns på biblioteket.


/Maria

Inga kommentarer: