onsdag 21 april 2010

Är du en Läsare av Slumpens bok?

Hanna har det jobbigt, hennes Mamma är psykiskt sjuk och kan inte riktigt ta hand om henne. Vem hennes Pappa är vet hon inte, Mamma pratar mest med Stjärnfolket och så stryker hon. Allt annat får Hanna göra. Allt det tråkiga ansvaret som annars är de vuxnas specialitet. Nu är snart pengarna slut och Hanna börjar få panik.

Men så får hon en bok i handen och mystiska saker börjar hända. Det är en konstig bok, Slumpens bok. Varje mening som Hanna läser, inträffar strax efteråt och så är det visst bara Hanna som kan läsa den. Boken för också med sig att Hanna träffar viktiga vuxna som vill hjälpa och skydda Hanna och hennes Mamma, men också människor som skulle göra precis vad som helst för att komma åt Slumpens bok.

Åsa Lind som har skrivit de underbara böckerna om Sandvargen har nu skrivit en bok som riktar sig till lite äldre barn. Det är en bok fylld av viktiga tankar och precis som i Sandvargen tar Åsa Lind verkligen läsaren på allvar. En av de viktigaste tankarna som boken vill förmedla är att alla barn och ungdomar har rätt att känna sig trygga och ha vuxna omkring sig som ser till att det är så. Slumpens bok är en spännande bok som kittlar fanatsin samtidigt som den tröstar den som är ledsen.

Låna gärna Slumpens bok på biblioteket och se efter om också du kan läsa den. Där finns också alla böckerna om Sandvargen.
/Josefine

Inga kommentarer: