fredag 23 juli 2010

Sommaren jag blev vacker

Sommaren jag blev vacker är en riktig sommarbok, en sån där berättelse som verkligen får dig att känna solens värme på huden och havsbrisen mot ansiktet. Så länge Belly kan minnas har hon och hennes bror Steven och deras mamma tillbringat hela, långa sommarlovet i huset vid havet tillsammans med mammans barndomsbästis och hennes två söner Jeremiah och Conrad. Belly har alltid haft rollen som lillasystern som hängt efter killarna, en syster de retats med. Men den här sommaren blir allting annorlunda än vad det varit. Nu börjar Belly bli vuxen, helt plötsligt händer allt så snabbt och inget är sådär okomplicerat längre. Conrad är den av sönerna som Belly hela tiden varit lite småförälskad i men den här sommaren träffar hon en ny kille. Frågan är om han kan få henne att glömma Conrad. Och Jeremiah, han kanske inte är så tokig heller. Mycket av det som händer i den här boken cirklar kring Bellys kärleksbekymmer men den handlar också om hemligheter de vuxna försöker dölja och hur man påverkas när man får veta något som är väldigt jobbigt.

Sommaren jag blev vacker av Jenny Han är tänkt att vara den första delen i en trilogi. Så klart kan du låna den på biblioteket.
/Maria

2 kommentarer:

Sofies bokblogg sa...

Bra resencion! Vill läsa! :)

Fyrväktarna sa...

Ja läs den! När man läser den här boken känner man hur underbart det är med sommaren plus att man ju får den goda historien också.
/Maria