måndag 9 augusti 2010

Vilddjuret vaknar

Agatas mamma har varit död länge och hon saknar henne mycket. Nu har pappan en ny flickvän som är sådär. Det är sommarlov och de åker på semester alla tre tillsammans till ett litet pensionat precis vid havet. Agata som inte är så förtjust i sol och bad ägnar sig åt att undersöka de olika utrymmena på pensionatet och stöter snart på några riktigt obehagliga typer. De utger sig för att vara lärare på konferens men när Agata får tillfälle att spionera på dem märker hon att de måste vara något mycket, mycket värre. Förutom att de verkligen stinker avskräde och ser väldigt konstiga ut blir de alldeles fly förbannade så fort någon börjar prata om barn eller fantasi. Då vill de bara förstöra och döda. De verkar ha en hemlig plan i görningen. Kan det ha något att göra med att det försvunnit en gammal dam från trakten, som tidigare varit lärare?

Men det blir bara konstigare och konstigare, Agata lär känna två rödhåriga syskon, syster och bror, som har en alldeles speciell egenhet. De är hamnskiftare. Det vill säga de kan förvandla sig till djur, ett par katter. Tillsammans bestämmer sig Agata och syskonen för att ta reda på mer om de obehagliga typerna på pensionatet, vilket visar sig vara förenat med stora faror. Genom det som händer lär sig Agata också en hel del nytt om sig själv. Kan det vara så att hon har en alldeles särskild uppgift i allt det som händer?

Den här boken heter Vilddjuret vaknar och är den första historien om Agata Väderby och hamnskiftarna, den är skriven av Mattias Johnsson. Du kan så klart låna den på biblioteket.
/Maria

Inga kommentarer: