tisdag 31 maj 2011

Vårens sista bokcafé

Nu har vi haft det sista bokcaféet för den här våren. Till den här gången hade vi som projekt att vi skulle läsa samma bok, eller rättare sagt två böcker som hörde ihop. Det var Döden i dina ögon och Arvet av Rachel Ward. De flesta hade läst i alla fall en av dem. Båda två är väldigt spännande. Den första handlar om Jem som kan se i ögonen på folk när de ska dö. Tillsammans med sin kille Spider upptäcker de att en massa människor ska dö precis när de ska stiga på London Eye. De springer därifrån och blir tagna för att vara terrorister.

Arvet handlar om Jems son Adam som har ärvt sin mors gåta och upptäcker att det är mängder med människor som ska dö på nyårsdagen 2026. Det verkar som att London ska gå under. Han lär känna Sara som drömmer mardrömmar både om Adam och katastrofer, innan de båda ens har träffats. Lite extra krydda till boksamtalet blev det med tanke på att det var en man i USA som hade spått att jorden skulle gå under 22 maj 2011. Fast nu gjorde den ju inte det som tur var.

Men vi hann med lite prat om andra böcker också. Dina tipsade om Spelar roll av Hans Olsson som handlar om en kille som utåt sett har allt men som ändå känner sig helt fel. Andra böcker som dök upp i samband med Spelar roll var Henrietta är min hemlighet av Maja Hjertzell och Saker som aldrig händer av Johanna Lindbäck. Ida tipsade om Amuletten från Samarkand av Jonathan Stroud som är den första delen i en trilogi om trollkarlseleven Nathaniel och hans djinn Bartimeus. Lydia tipsade om Det levande slottet av Diana Wynne Jones, som ju finns som film också och Daniel tipsade om den populära serien Skulduggery Pleasant av Derek Landy, kanske har den blivit så populär för att dialogen är bra, ganska bitsk.


Klicka på boktiteln så ser du om den finns inne på biblioteket.

/Maria

Inga kommentarer: