fredag 25 juli 2008

vad gör man med en elak fröken?

Huu, så hemskt! Karin Karlsson hatar barn i boken Världens elakaste fröken. Det är PetterLidbeck som har skrivit den. Karin har bestämt sig för att de tre nya eleverna i klassen ska må rikitgt dåligt. Det är väldigt jobbigt att läsa om hur hon lyckas alldeles för bra.

Sofia, den söta prinsessan, får dåligt självförtrode och blir till slut retad. Harald skäms så att han inte längre vill spela badminton med Elsa efter att fröken har sagt att han är kär i Elsa. Dimitris däremot lyckas hon inte knäcka i första taget. Han är lugn och trygg i sig själv men inte ens han tål hur mycket elakheter som helst.

Detta är en bok om vänskap och mobbig. Mobbing är nog så svårt när det är mellan elever. I den här boken är det läraren Karin som gör allt för att eleverna ska må så dåligt som möjligt. Karin är riktigt hemsk tycker jag. Eleverna ser inte hur elak Karin egentligen är men till sist är det någon som reagerar. Och det är kanske inte den man tänker sig. Det slår till sist tillbaka på henne själv. Tankvärt!

/Nina

Inga kommentarer: