tisdag 22 juli 2008

villkorslöst och ohjälpligt förälskade

Om du skulle tycka att det vore underbart att bli älskad av en underskön vampyr som gör allt för att skydda dig både från sig själv och andra , då är det här en bok för dig. Om jag kunde drömma [en omöjlig kärlekshistoria] är skriven av Stephanie Meyer. Den handlar om Isabella Swan som pga av att hennes mamma hittat en ny kille flyttar tillbaka till sin pappa i Forks. Hon gillar visserligen sin pappa men han bor i den tråkigaste håla du kan tänka dig, där det till och med regnar mer än i Borås.

Hon har inga stora förhoppningar. Den första skoldagen hoppas hon sig kunna ta igenom utan att någon ska lägga märke till henne. Så blir det visserligen inte men det är endå rätt ok. Det är bara den där killen på naturvetenskapen som verkar HATA henne. Förskräckt undrar hon varför? Hon kan ju omöjligt ha gjort honom något, redan. Hon dras till honom dels för att hon undrar vad hon gjort honom dels för att han är så bländande vacker.

Hon lär känna den gåtfulle och förföriske Edward Cullen och det långtråkiga livet i Forks verkar avlägset. Snart längtar hon efter Edward som om han vore luften hon andas. Och han, han törstar efter henne...

...det finns fler delar.
/Nina

Inga kommentarer: