tisdag 28 september 2010

Änglarna är här

Efter vampyrernas segertåg över världen kanske det är änglarnas tur nu. Tecken tyder på detta, änglar syns överallt. Snälla healingänglar, skyddsänglar, grymma halvänglar, fallna änglar och angelologer som forskar om änglar kommer att komma överallt ifrån. Häng på trenden redan från början och läs Fallen ängel av Becca Fitzpatrick. Även här är det det farliga som lockar mest, passionerade halvmänniskor som är farliga och sexiga med ovanliga gåvor som lockar till synes självständiga unga kvinnor in i sin svär. Och när man sedan väl är infångad är det nästan omöjligt att bryta sig lös. Man kan likna Fallen ängel med Vampire academy, House of night eller Frost om man byter ut vampyrer och vargar mot änglar istället.
Men trots de lite irriterande stereotyper som är så vanliga i denna typ av historier och den övertydliga likheten med Twilight är detta en spännande historia full av passionerad kärlek och en uråldrig kamp mellan det onda och det goda.
Detta är första delen i en serie om Patch och Nora som heter Hush, Hush på engelska, andra delen som heter Crescendo på engelska har precis kommit ut i England.
En annan bok om änglar som ännu bara finns på engelska är Fallen av Kate Lauren. Den är värd att vänta på.
/Josefine

Inga kommentarer: