torsdag 8 maj 2008

Bokcafé och Bokjury-fest!


Häromdagen hade vi bokcafé igen. Det är alltid så himla roligt! Vi hade massor att prata om så det blev lite stressigt på slutet. Vi pratade om Intet av Janne Teller, som nästan alla hade läst. Jag har skrivit om den tidigare, här, och tycker ju att den är väldigt obehaglig. Men det var det faktiskt inte alla som tyckte! Kanske för att förväntningarna på den hade blivit så väldigt höga. Många av tjejerna tyckte att den var alldeles för överdriven och lite konstig och att den inte kändes särskilt verklig. De tyckte att den var äcklig (och det håller jag med om), särskilt hemskt är det som händer en stackars oskyldig hund och en kille som får sitt pekfinger avhugget.

Även som vi inte hann boktipsa så länge blev det ändå en massa tips.
Jävla lucia av Mårten Melin
Syskonkärlek
och Som jag vill vara av Katarina von Bredow
Eragon av Christoffer Paolini
En ö i havet-serien
och Nu, imorgon av Annika Thor
Varulvsnatt
av Paul van Loon
På ödets vingar
av Julia Sandström
Det fattas en tärning
och I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell

Svikarboken av Lin Hallberg
Jag är ingen häxa av Kim M. Kimselius
Den andra Alice av Julia Clarke
Den där Jenny av Eva Wikander
Djävulens fotspår av E. E. Richardson

Förra gången fick ju tjejerna välja varsin bok som vi köpte in till biblioteket, en del av dem hade hunnit läsa sina. Emelie hade läst Liv & Lovisa av Emma Granholm och tyckte att den var bra (den har jag skrivit om här). Hon tyckte också att den var orättvis och att man blev arg över hur den slutade. Felicia hade läst Killar, kompisar och tandställningsterror av Cathy Hopkins och Andrea hade läst Killar, kompisar och italienska intriger som tillhör samma serie. De var bra, kul och lätta att läsa. Hanna hade läst Afrodite och sveket av Ritta Jacobsson. Hon tyckte att den var hemsk och läskig men väldigt bra. Det händer en massa saker i den och det strular till sig ordentligt. Amalia hade läst Stardust av Neil Gaiman. Den har kommit som film också. Den var bra och innehållsrik men lite konstig och hackig i berättelsen. Cecilia hade läst
Sveriges mest blodisande spökhistorier av Dan Höjer som är en samling med korta spökberättelser. Den var bra.


Vi övade också lite mikrofon-teknik. För nästa vecka är det nämligen stort kalas på Kulturhuset Fyren! I år fyller Bokjuryn 10 år och det firas med författarbesök av Lena Lilleste (som har skrivit böckerna om Tommy & Flisen). Tjejerna ska intervjua henne på Kulturtorget och det ska bli väldigt spännande.


Förutom Lena Lilleste blir det eldshow, utlottning av Bokjury-lådor och annat.

Kom och kolla!

/Maria

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är jättenervös för imorgon! Tänk om jag gör bort mej......... hehe.

Fyrväktarna sa...

Det kommer att gå jättebra, det är jag säker på! Ta det lugnt bara (och kom ihåg att andas...)
/Maria