onsdag 16 april 2008

Mycket värre än ett syskonbråk

”Tänk om man kunde backa tiden. Tänk om man kunde radera några rutor i livet. Ta bort, ta bort, ta bort. (…) Men det kan jag inte. Det är omöjligt. Det som har hänt har hänt och finns kvar för evigt. Om jag bara kunde sluta tänka på det. Men det är lika omöjligt det. Jag tänker på det hela tiden.
Fan, fan, fan.”

Liv och Lovisa går i samma klass, sista terminen i nian. Men det är också allt de har gemensamt. De är så olika man kan bli och hatar i princip varandra. Liv bor med sin mamma i en liten ganska sunkig lägenhet och har alltid ont om pengar. I skolan har hon rykte om sig att vara farlig och lite galen sedan den dagen i sjuan som hon hotade en av de äldre killarna med kniv. (Fast det var hans eget fel). Tur att hon har sina underbara bästa vänner, Rick och Tanja. Lovisa i sin tur bor med sin stenrika pappa i en stor villa med pool. Hon har en jättegullig pojkvän och så är hon snygg. Nästan snyggast på skolan. Tjejerna tål varandra verkligen inte och missar inte ett tillfälle att snacka skit om varandra.

Men så händer det som inte får hända. Livs mamma och Lovisas pappa blir förälskade i varandra! Nu kommer de att bli styvsyskon, kan det bli värre?

Ja det kan det faktiskt.

Emma Granholm har skrivit den här spännande ungdomsboken som heter just Liv & Lovisa. Den handlar om så mycket och beskriver så bra hur det är att gå sista terminen i nian och allt som snurrar kring en då. Det går inte att låta bli att läsa. Man måste få reda på hur det ska sluta!


/Maria

Inga kommentarer: