torsdag 12 juni 2008

Sista bokcaféet inför sommaren

I förra vecken hade vi avslutning med bokcaféet för den här terminen, det var lite vemodigt, men som tur är ska vi ju fortsätta till hösten. Det var i alla fall mysigt även om det var ganska många som inte kunde komma. Alla var så sommarfina!
Vi gjorde en intervju där tjejerna fick svara på olika frågor men det är kanske lite hemligt så jag berättar inte vad det är för något. Men det kommer ju så klart information om det när det närmar sig. Det blir spännande.

Vi pratade också en del om hur viktigt det är med en bra framsida på en bok för att man ska lockas att läsa den. Det kan ju vara en jättebra bok som ingen vill läsa bara för att den är så ful och tråkig. Då krävs det verkligen att någon har läst den och kan rekommendera den. Emelie tyckte att omslaget ska vara ganska enkelt och inte för överbelastat, kanske lite hemlighetsfullt. Det får gärna vara foton. Författarens namn ska inte blaffas upp över hela framsidan. Felicia tyckte att Fotoalbumet av Laura Trenter är exempel på en bra framsida. Det får inte bli för töntigt. Vissa böcker ser ut att rikta sig till mycket yngre läsare bara för att omslaget är så barnsligt och så får de inga läsare. Det är synd.

Vi hann inte med så många boktips den här gången, tiden gick så himla fort. Men bland annat så tipsade Amalia om Mörkrets tjänare av Holly Black och Himmel och helvete av Eoin Colfer, Sofia tipsade om Drakväktaren av Carole Wilkinson och både Emelie och Cecilia ville tipsa om Såld av Sally Grindley som bland Kungsbackas 10-13 åringar röstades fram som förra årets bästa bok i Bokjuryn.
/Maria

Inga kommentarer: