onsdag 10 september 2008

Widmarks mysterier

Författaren Martin Widmark har ju skrivit flera olika serier. Serien LasseMajas detektivbyrå som börjar med Diamantmysteriet, serien Nelly Rapp – monsteragent som börjar med Monsterakademien och serien I elfte timmen, om pensionärer, som börjar med Tvättade pengar. Här är de:Men min favoritserie är den om David & Larissa. Här är de:

David och Larissa är i den första boken, Antikvariat blå spegeln, 13 år och har precis börjat sjuan. Larissa kommer från Ryssland och när hon börjar i Davids klass blir han genast intresserad och imponerad och ganska snart också förälskad. Antikvariatet Blå spegeln drivs av Davids vän Melkior och när han plötsligt försvinner tar David och Larissa upp spåret. Det leder dem till kodade meddelanden, frågor om odödlighet och Charles Darwin.

Den andra boken handlar om en nerlagd gruva, frågor om kloning och Carl von Linné. I den tredje boken finns en bortglömd kyrkogård och mystiska experiment av berömda läkare.

I Martin Widmarks nya bok om David och Larissa, Nåjdens sång, hamnar paret i Norrland. Den här gången spenderar de en sommarlovsvecka i Norrland där en vän till Davis familj ligger på sjukhus efter en mystisk bilolycka. Det handlar om renarna och samernas land och vem som har rätt till den. Som vanligt är det lite övernaturligt och mycket spännande. Det blir så spännande för att en får små detaljer längs vägen, som varför det är viktigt att Davids mamma har skrivit en lapp på väggen där det står GLÖM INTE GASEN och varför de hela tiden verkar vara förföljda av en rovfågel.

Alla böckerna finns på biblan!

Tips: om du klickar på orden som är understrukna kan du se om boken finns inne på något bibliotek i Kungsbacka komun.

/Ulrika.

Inga kommentarer: