tisdag 16 juni 2009

Sol, sommar och skräck

Vi hade avslutning av bokcaféet inför sommarlovet, nu dröjer det ända till september innan vi ses igen. Hanna och Louise hade med sig smarriga chokladbollar som vi smaskade på. Det vara ganska många som var borta eftersom det varit studentmottagningar och så, men en del boktips blev det i alla fall.

Anna berättade att de läst Gilly Hopkins hittar hem av Katherine Paterson i hennes klass och att hon inte riktigt tyckte om den. Mest för att huvudpersonen var så sur och osympatisk men också för att många i klassen var så negativa till den innan de läste den. Så vi pratade en del om hur mycket det påverkar vad man hör om en bok i förväg, vad man tycker om den. Och det kan ju också vara tvärtom, hör man att en bok ska vara alldeles fantastisk så är det ju lätt att man blir lite besviken för man får så höga förväntningar på den. Anna tipsade också om En prinsessas dagbok-böckerna av Meg Cabot.

Hanna hade läst Ingen är så söt som du ;-) av Siv Widerberg och Oktober av Cannie Möller (som jag har skrivit om här), den var bra men Hanna tycker det är lite läskigt när det är så bra och hemskt att man nästan lever sig in för mycket i berättelsen.

Daniel tipsade om Harry Potter-böckerna som ju är en ständig klassiker och serien om De fem utvalda av Anthony Horowitz, särskilt Ondskans stjärna. Sedan pratade vi lite om skräckböcker och andra hemska böcker och jag tipsade om Ett hål i själen av Kjetil Johnsen och uppföljaren på den och En natt på Daemon hall av Andrew Nance (båda dessa kommer jag att skriva om lite senare).

Andrea vet i alla fall hur man känner igen en riktigt bra skräckbok: Man ska bli så rädd att man inte vågar somna, så att man sen somnar av ren och skär utmattning.

(Klicka på bokens titel så ser du om den finns inne att låna på Kungsbackabiblioteken)

/Maria

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Daniel! Nu har jag läst den bok som jag tror är den sista i De fem utvalda
HOPPETS TEMPEL - här möter vi den femte utvalda = Scarlett.

Den bästa i hela seien!
Otroligt spännande!
Tipsa alla modiga läsare om den - och läs själv!
lena kjersen edman