onsdag 1 juli 2009

Spänning i sommarvärmen

På sommaren passar det ju så bra att läsa spännande böcker och Ingelin Angerborns För alltid… är en bok för dig som vill ha lite lagom spänning i sommarvärmen, den passar bra att läsa i hängmattan mellan doppen i havet eller sjön.
Det är en het, het sommar och Nora ska spendera den ute på landet hos Vanja medan Noras mamma ska finna sig själv på en pilgrimsvandring i Spanien under två månader. Vanja är Noras mammas bästa vän och nästan som Noras extramamma. Sommaren kommer att innehålla mer spänning är Nora någonsin hade trott var möjligt i en liten sömnig by. Det börjar redan på bussresan dit, när hon får ett mystiskt sms från en avsändare hon inte känner igen. Och på natten när hon ska sova börjar det spela en melodi från rummet intill, fastän det inte är någon där inne… Sedan börjar saker flytta på sig av sig själva.
I närheten av Vanjas hus ligger ett gammalt grått ödehus där ingen har bott på evigheter men Nora tycker att det känns så märkligt bekant på något sätt. Hon känner en slags dragning dit. Utan att någonsin varit där vet hon precis hur det ser ut därinne. Vad är det som händer egentligen?
Du kan så klart låna För alltid... på biblioteket!
/Maria

Inga kommentarer: