tisdag 21 juni 2011

The Cardturner

The Cardturner av Louis Sachar handlar om 17-årige Alton som har en rik gammelmorbror, Lester Trapp, som hans föräldrar fjäskar för i hopp om att få ärva hans förmögenhet en dag. Alton bryr sig inte. Inte morbrodern heller. Alla mammans försök att imponera på Trapp faller platt, tills en dag då han ringer upp i egen hög person och vill att Alton ska bli hans "cardturner". Trapp är nämligen en fantastisk bridgespelare. Så fantastisk att han kan fortsätta spela trots att han förlorat synen. Bara någon hanterar korten åt honom kan han spela ur minnet. Eftersom Alton inte kan ett dugg om bridge är han perfekt för uppgiften. Alton kliver in i en ny värld som kommer att innehålla mer spänning, kärlek och vänskap än han kunnat drömma om.

Det kan vara svårt att läsa böcker på engelska när de handlar om ett specialämne eftersom man inte kan de särskilda orden. Här spelar det ingen roll eftersom historien handlar om hur Alton steg för steg lär sig spelet och allting förklaras.

Oavsett om man kan spela bridge eller inte får man lust att slita fram kortleken, få tag i tre kompisar och sätta igång.

Den här boken kan du låna på biblioteket.




/Åsa

Inga kommentarer: