tisdag 14 juni 2011

Hitta Violet Park

Lucas Swain brukar aldrig åka taxi. Men den här speciella natten, klockan är fem, hittar han en sedel i sin jackficka som hans syster glömt kvar. Alltså bestämmer han sig för att åka taxi hem. Inne på taxikontoret får han syn på en gammal urna som står på en hylla. Det visar sig att det är askan efter en kvinna som heter Violet Park och att hon en gång blev kvarglömd i en taxi (hennes urna vill säga).

Lucas känner att han måste ta reda på vem Violet var och lyckas få med sig urnan från taxikontoret. Till saken hör att Lucas pappa har försvunnit. Han försvann för ungefär fem-sex år sedan. Nästan lika längesedan som Violet Park legat i urnan. Ingen vet vad som hänt pappan, om han lever eller är död, men det har gjort att familjen inte mår så bra. Ju mer Lucas lyckas ta reda på om Violet desto mer lär han sig om sig själv och faktiskt sin pappa också även om de till en början inte verkar ha något gemensamt.

Jag gillar den här boken, men det är lite svårt att beskriva varför. På något sätt är den lite annorlunda. Det hade varit så lätt att göra något thrilleraktigt av händelseförloppet, men så blir det inte. Istället är tempot ganska lugnt. Trots att det är en rätt så udda handling i boken känns det som att saker faktiskt skulle kunna hända sådär på riktigt. Jag tror också att det är en bok som kan vara kul att diskutera med någon. På förlagets hemsida finns faktiskt en läsguide med lite olika frågor man kan utgå ifrån ifall man vill det. Fast där ska du absolut inte kolla om du inte har läst boken. Mycket stark spoiler-varning.



Hitta Violet Park är skriven av Jenny Valentine och du kan låna boken på biblioteket.

/Maria

Inga kommentarer: