måndag 13 juni 2011

Sanningen om Alice

Katherine har ett förflutet hon inte vill avslöja. Hon har flyttat till en ny stad och försöker komma vidare i livet. Där lär hon känna Alice som blir hennes nya bästa vän. Till en början är hon omtänksam och snäll och Katherine förstår egentligen inte varför populära Alice vill vara med henne. Till slut blir det förstås så att Katherine avslöjar att hon hade en syster, Rachel. En lillasyster som blev mördad och att Katherine har enorma skuldkänslor för vad som hände. Det är därför hon flyttat långt hemifrån och och vill leva ett nytt liv. Efter detta börjar Alice förändras. Hon blir allt mer egoistisk och elak och det är svårt att förstå varför hon beter sig som hon gör. Vad är hennes motiv?

Berättelsen utspelar sig på tre plan. Ett som skildrar vad som hände den hemska kvällen när Katies syster blev mördad. Ett som berättar om vänskapen med Alice. Och ett som utspelar sig i nutid, och här får vi från början veta att Alice är död och att hon gjort Katherines liv till ett helvete, även om det nog knappt kan bli värre än att systern mördats. Trots att man vet om mordet på Rachel och Alices död, blir det ändå gruvligt spännande och obehagligt. Vad är det som driver Alice att bete sig som hon gör? Det är först på slutet som alla trådar vävs samman och bjuder på en överraskning, kanske oväntad.



Boken heter Sanningen om Alice och är skriven av Rebecca James. Den kan du låna på bibblan som pappersbok eller som Daisy (talbok).


/Maria

Inga kommentarer: