fredag 4 april 2008

Besök på bokhandeln i Kungsbacka

Igår var det dags för bokcafé med bokslukarna igen och det var jättekul! Vi samlades vid entrén till biblioteket och gick sedan i samlad tropp till bokhandeln där vi träffade Anita som har koll på alla nya böcker som kommer ut. Hon berättade hur det är att arbeta i en bokhandel och vi fick veta en massa olika saker. Just nu till exempel så påverkar bokrean mycket och tar väldigt stor plats. Det är ju så att varje år är det en jättestor bokrea som börjar i februari och håller på ett par månader.



Anita visade en del nyheter, till exempel en rykande färsk Vargbröder 4 av Michelle Paver som heter Jagad av klanerna. Det hade också kommit en ny LasseMaja-deckare av Martin WidmarkFotbollsmysteriet. Anita berättade att de kanske ställer ut ca 50 st av den, den första dagen och sedan när de stänger brukar det bara vara ungefär 10 kvar! De är verkligen jättepopulära.


Sedan var det dags för tjejerna att välja ut varsin bok som vi ska köpa in till biblioteket. En del valde en bok med en gång och en del tyckte att det var jättesvårt att välja.

Det här är böckerna som våra bokslukartjejer valde:

Meg Cabot Prinsessa på väg - En prinsessas dagbok 8
Neil Gaiman Stardust
Emma Granholm Liv & Lovisa
Pia Hagmar Hemsk misstanke
Pia Hagmar Klara för revansch
Cathy Hopkins Killar, kompisar och tandställningsterror
Cathy Hopkins Killar, kompisar och farliga frestelser
Cathy Hopkins Killar, kompisar och italienska intriger
Nick Hornby Slam
Dan Höjer Sveriges mest blodisande spökhistorier
Ritta Jacobsson Afrodite och sveket
Michelle Paver Jagad av klanerna – Vargbröder 4

Sedan väntade en härlig överraskning! Tjejerna fick varsin påse med en egen bok som de fick behålla! Det var väldigt snällt av Anita och de andra på bokhandeln tycker jag

Efter det gick vi tillbaka till bibblan och fikade lite. Fast vi hann förstås inte tipsa om så många böcker den här gången, det fanns det inte tid till.

Till nästa gång ska vi läsa samma bok, Intet av Janne Teller. Den har jag skrivit om här. Den kan man verkligen diskutera tycker jag!

/Maria

Inga kommentarer: