fredag 8 maj 2009

Att vara tvärtom-modig

Åh, nu har fortsättningen på den underbara Hermans sommar kommit: Herman och eldsvådan. Herman har börjat i skolan, och på gatan härjar Roy som en självutnämnd kung.
Hur ska man kunna vara modig när Roy trycker en tändsticksask i handen på en och säger att man ska hålla i den brinnande tändstickan så länge man kan? Tills man inte kan hålla den längre och tappar den och gräset är alldeles torrt och det fattar eld med en gång. Dessutom i grannens trädgård, den där hemska gubben med en blöt snordroppe hängande längst ute på nästippen. Men det som verkar börja med en katastrof blir istället början på en fin och viktig vänskap.
Och precis om i förra boken är illustrationerna alldeles fantastiska, jag vill också kunna göra så fina! Stian Hole som både skrivit och illustrerat båda böckerna om Herman är en av mina favorit-bilderboksförfattare. (Förresten: Stian Hole fick en massa fina priser för Hermans sommar och dessutom så blev den utsedd till årets bästa bilderbok i på barnboksmässan i Bologna 2007. Bra val.)

Låna på bibblan och läs!
/Maria

Inga kommentarer: