tisdag 12 maj 2009

Så var det dags igen för ett nytt bokcafé.

Det är så härligt med våren men vi höll på att glömma att biblioteket stänger kl 19 från maj till augusti så det var knappt vi hann ner till biblioteket för att låna. Vi hann också med att prata lite om det nya biblioteket (vi har ett stort omflyttningsprojekt på gång).

Hanna tyckte att vi skulle ha en särskild pockethylla på den nya ungdomsavdelningen. Det är också viktigt med tydliga skyltar, gärna färgmarkeringar, på hyllorna för att visa vilken sorts böcker som står där.

Innan dess pratade vi en hel del om förra caféträffen på Bokia. Vi köpte ju in flera nya titlar till biblioteket som flera hade hunnit läsa.

Lydia berättade om Decembergatans hungriga andar av Ulrika Lidbo ( om Jenny som ska börja i åttan och alltid retats för att hon varit tjock, som bestämmer sig för att gå ner i vikt på kort tid. Hon träffar Betty som lider av svår självkontroll och anorexi. Till slut förstår inte Jenny hur långt hon har gått och hur farligt det är att utsätta kroppen för självsvält. Berättelsen känns självupplevd och är väldigt otäck men bra och man tänker mycket på den efteråt.
Cecilia hade läst Ingen är så söt som du ;-) av Mats Andersson och Siw Widerberg. Den handlar om Sofi som chattat med 16-årige gulliga Per som i själva verket är någon helt annan. En bra bok som speglar verkligheten.

Felicia pratade om en engagerande och hemsk verklighetsskildring om en utsatt flicka 14 år till salu som är en sann svensk historia av Caroline Engvall.

Andrea rekomenderade Canni Möllers Oktober om 15 åriga flickan Lassie och hennes bästis Johan som blir en del av ett tufft killgäng som utsätter Lassie för en gruppvåldtäckt.

Det var flera som hade läst Så långt vingarna bär som är andra delen av Julia Sandströms fantasyserie Nyckelväktarna och tyckte den var bra.

Nu är det snart dags att försöka läsa samma bok för att kunna prata om den vi ska fundera ut några förslag till nästa gång vi ses den 3:e juni. Det ska bli spännande! Sofia föreslog I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell som ju är väldigt aktuell just nu när filmen har visas.

/Kajsa

Inga kommentarer: