tisdag 26 maj 2009

Ensam hemma

Mamma som reser till sitt lilla hus på Grand Canaria, tror att Iris ska bo hos pappa den här veckan före jul . När Iris kommer hem till pappas hus är det tomt och hon förstår att föräldrarna har missförstått varandra och att också pappa är bortrest. Hon älskar verkligen sina föräldrar som vill henne allt gott, men ibland blir hon så trött på att de inte kan prata med varandra. Iris bestämmer sig för att inte berätta för någon, nu tänker hon klara sig själv tills de kommer hem igen.

De där dagarna ensam i pappas hus blir läskigare än hon hade tänkt sig. Men på något sätt blir hon modigare av att vara tvungen att klara dig själv. Hon bestämmer sig för att få slut på den falska obehagliga läraren Bente Jansons tafsande på eleverna, och hon börjar prata med Assar på skolbussen, Assar som hon ibland är lite förälskad i.

Samtidigt utspelas en kamp på liv och död för jämnårige Ismael på flykt över Atlanten . Deras öden kommer på ett förunderligt sätt att korsas .

Iris Eremiten som är spännande och engagerande är skriven av den en norska författaren Kristin Sandberg och finns så klart att låna på biblioteket.
/Kajsa

Inga kommentarer: