måndag 24 maj 2010

Samma namn, samma liv?

Hej Emmy Morén från Emmy Morén

Om man har ett ganska ovanligt namn och får fatt på en namne på nätet, då kan det vara frestande att ta kontakt. Det är precis vad Emmy 16 år gör. Kanske för att den andra Emmy också bor i Stockholm. Den andra Emmy uppger att hon är skådespelerska och eftersom Emmy tänker sig att bli pjäsförfattare, blir det ju ännu mer lockande. Att det dessutom inte är särskilt roligt runt Emmy just nu driver nog på det hela en del.

Emmys föräldrar har flyttat isär och mamman drog till Göteborg. Det är bara några veckor in på höstterminen på gymnasiets första årskurs. Emmy känner ingen och känner sig totalt utanför. Julian barndomsvännen och den stora förälskelsen ser henne inte i skolan. De kan ha roligt när de skriver och ritar på eftermiddagarna. Men i skolan ser han henne inte. Och aldrig ser han henne på det sätt som hon vill.

Den andra Emmy svarar. Hon är 29 år, gift, med ett barn. Hon berättar att hon varit med om en olycka, när hon var runt 20 år och därför inte minns så mycket av tiden dessförinnan. Hon tycker därför att det är rätt roligt att brevväxla och få en inblick i vad en tonåring tycker.

Mail-växlingen blir från båda parter väldigt öppen. Unga Emmy får nya vänner och stora besvikelser. Stora Emmy får spännande roller och familjeproblem.

När de bägge stämmer träff, lyckas de inte, trots att båda väntar på samma café. Ibland fungerar inte mailen som den ska. Det blir fel datum eller bara en massa osammanhängande tecken. Kan det vara en framtida version av Emmy som Emmy har träffat?
Låna Emmy Moréns dubbla liv av Barbara Voors på bibblan och läs så får du reda på det.
/Sofi-Charlott

Inga kommentarer: