torsdag 6 maj 2010

Två om samma kille

Ingrid Olsson är så himla bra på att fånga känslor i sina böcker. Särskilt sådana som gör lite ont i magen. Linnea är tillbaka i Långt ifrån kär (vi mötte henne tidigare i Långt ifrån cool, där allt verkligen var så dåligt det bara kunde bli). Nu är hon och Vanessa bästa vänner igen och det funkar bra med klassen och bäst av allt!
Linnea har fått linser!
Nu behöver hon inte vara någon glasögonorm längre.

Det ska börja en ny kille i klassen, Vilmer, och Linnea och Vanessa fantiserar om hur underbar han kan vara. Men när han börjar, tycker de att han verkar vara lite töntig (han har glasögon och fluga). Och ändå, Linnea känner hur hon börjar tycka mer och mer om honom, sådär så att det pirrar i magen när hon tänker på honom. Men! Det verkar som att Vanessa känner likadant och så händer det som inte får hända, bästisarna blir kära i samma kille… och Vanessa frågar chans och får ja. Och det är så fruktansvärt hemskt, det gör så ont och Linnea är så ledsen.
Kan det någonsin bli bra igen?
Tur att mormor finns som verkligen förstår när det inte går att prata med bästisen längre. Och kanske, kanske skulle allt kunna ordna sig. (Fast kanske inte på det sätt som man tror.)
Låna på bibblan och läs.
/Maria

Inga kommentarer: