torsdag 21 april 2011

Ett vårigt Bokcafé

Nu har vi haft bokcafè igen med många tips på böcker och filmer och gott fika, inte minst Erikas smaskiga kanelbullar

Vi pratade lite om Det här allt en av Dinas absoluta favoriter (läs mer här), nu har Lydia också tagit sig igenom de drygt 800 sidorna och tyckte den var jättebra, också hon gillade formen, att själv få välja i vilken ordning man läser, höger eller vänstersidorna.

Dina var också sugen på Allt av Martina Lowdén som verkar bra och lite mystisk.

Himlen börjar här rekommenderades igen, intressant med omslaget, fyllt med roliga detaljer som alla har betydelse för handlingen.

Underfors pratade vi om igen. Verkligen en underhållande och annorlunda fantasyberättelse om Alva vars egentliga ursprung är underjordiskt bland tomtar och vättar, författaren, Maria Turtschaninoff, vet verkligen vad hon skriver om tex. lär man sig en hel del om parkour.

Natalie tipsade om Vampire Diaries som ”alla borde läsa ” om en tjej som förlorat sina föräldrar i en bilolycka, bor med sin faster och lillasyster, spanar in en kille på nya skolan som visar sig vara vampyr. Den är en skildring av typiska tonårsproblem med övernaturliga inslag och inte lika förenklat som Twilight-serien.

Jenny, Ulrika och Lydia har läst arbetarlitteratur i skolan, och Jenny tyckte att Mor gifter sig av Moa Martinsson var ganska bra, lite ”Alla vi barn i Bullerbyn”
Jenny hade också läst rymdäventyret Darlah av Johan Harstad (läs mer här) och rekommenderade läsning dagtid med tanke på hur läskig den är.

Erika var besviken på Liza Marklunds Gömda om asylsökande flyktingar, hon tyckte den var motsägelsefull och inte alls trovärdig.

Ida hade läst Knife av R. j. Anderson som var väldigt bra, om ett älvsamhälle som håller på att dö ut.
Vi pratade lite om Maja Hjertzells böcker Henrietta är min hemlighet och Före och efter Bella som är riktigt bra böcker om att våga vara sig själv, gå sin egen väg och bryta gängse normer.

Dina hade försökt läsa den nu med Norwegian wood så filmaktuella, japanska författaren Murakami , men hon tyckte att det gick lite trögt även om den verkade bra.

Kapitulera omedelbart eller dö är en bok där man verkligen skrattar och lider med huvudpersonerna Mary och Lovely, kompisar i vått och torrt som med spydiga, ironiska kommentarer om allt och alla tar sig igenom långa skoldagar och allt annat som är jobbigt, föräldrar, killar och livet i smått och stort . En typisk Lovelykommentar:
” På ungdomsmottagningen hittade jag och Lovely en broschyr om nåt som heter Klamydiadagen.
”Jaha”säger Lovely förvånart ”Well, why not jag är så jävla trött på Nationaldagen.”

Hoppas några andra läser den till nästa gång så vi kan prata mer om Kapitulera omedelbart eller dö av Sanna Näsling.


/Kajsa

Inga kommentarer: