onsdag 13 augusti 2008

Runt hörnet lurar mörkret, en värld närmare än du tror

Tänk dig att du är jagad av en varelse som kan lukta sig till just ditt blod. Då finns det inget sätt att komma undan, eller hur? Vilken mardröm. Jag fick Darkside i min hand och den var riktigt läskig.

Jonathan har egentligen inte någon mer än sin granne mrs Elmwood att ty sig till. Mamman är förvunnen och pappan sitter för det mesta inlåst på sitt kontor och om han inte gör det drabbas han allt som oftast av sinnessjukdom. Nu ligger han inlagd på mentalsjukhus. Jonathan får tillfälle att ta sig in på sin pappas kontor för att titta runt bland alla grejor som pappan hållit hemliga därinne. Jonathan hittar massor av diffusa ledtrådar om en plats som kallas för mörkret, Darkside. När han tar sig till biblioteket för att försöka forska vidare i det hela märker han att han är förföljd, av en kvinna med alldeles orange hår och två män som ser ut som begravningsentreprenörer.

Han blir varse att Darkside är en del av London som han aldrig vetat om, en plats där ondskan härskar med mördare, huvudjägare, varulvar och vampyrer. Det styrs av en ättling till Jack the Ripper (bara det!). Dit måste Jonathan bege sig…

Läs Darkside av Tom Becker om du törs!

/Maria

Inga kommentarer: