fredag 1 augusti 2008

äventyret kan börja...

Mung är förtvivlad. Hela hans värld är krossad. Det enda han har kvar är en vackert snidad dolk som varit hans fars. Han hoppas att han någon gång ska få träffa honom igen. Kanske, kanske är han bortför som slav. Hela Mungs by har blivit nerbränd och skövlad av romerska soldater. Själv tillhör han kelterna i en värld som utspelar sig för ca 2000 år sen.

Hans enda sällskap är hunden Chispa. Tillsammans flyr de från byn och de hemska minnena. Under resans gång lär han känna en flicka med bara nio tår. Den tionde bet en örn troligtvis av när flickan damp ner från himlen. Hon hamnade i en liten by där hon växte upp hos en rätt taskig smed och hans fru.

Vem som är räddaren i nöden ändrar sig allt eftersom situationen ändras. Men alla är dom rädda så in i norden emellanåt. Fågelkungen är en man full av mystik, en druid som man ska hålla sig väl med. Deras vägar vävs samman och man kan tänka sig att de får uppleva fler äventyr tillsammans. Mung trodde att han var en alldeles vanlig pojke i en alldeles vanlig by men det visar sig inte vara riktigt sant.
Fågelprinsen är första boken i serien Kelter som är skriven av Maj Bylock.
/Nina

Inga kommentarer: